onsdag 26 januari 2022

PENNE MED TONFISK- OCH BURRATARÖRA

En rätt för alla er som älskar tonfisk OCH mozzarella, fast här tog vi faktiskt fior di latte.

400 g penne
200 g tonfisk i olivolja
1 förpackning fior di latte eller burrata, skuren i mindre bitar
2 dl grädde
4 soltorkade tomater, skuren i smala strimlor
1 msk olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, spar någon dl av pastavattnet.
2. Häll av oljan från tonfisken och blanda i en bunke tillsammans med burratan, olivoljan, 1 dl grädde och lite salt.
3. Värm den andra decilitern grädde med en nypa salt.
4. När pastan är klar, häll av vattnet, men spara lite.
5. Blanda pasten först med den varma grädden, sedan med tonfiskröran. Späd med lite pastavatten om det känns för torrt. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera med att strö över de strimlade soltorkade tomaterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar