Fick hem ett knippe cime di rapa med Årstiderna. Den har små knoppar som ser ut som broccoli, men smakar inte alls så, utan har en beskhet. I Puglia i södra Italien är orecchiette con le cime di rapa en nationalrätt. Vi har förenklat den en aning, och vi tog tortiglioni som vi hade hemma och som passade utmärkt.
400 g tortiglioni
ett knippe, cirka 250 g cime di rapa, grovhackad, men akta knopparna!
en vitlöksklyfta, finhackad
en peperoncino, krossad
1 msk Ponzu-soja
1 msk smör
färskriven parmesan
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs under tiden på medelhög värme vitlök, peperoncino och det gröna ett par minuter i smöret. I med sojan, rör om och låt stå tills pastan är klar.
3. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda med cime di rapan. Servera med parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar