Enkel rätt med sånt som man oftast har hemma. Det går bra med fryst spenat, kom ihåg att krama ur den bara när den är tinad.
500 g valfri pasta
en halv rödlök, tunt skivad
1 burk god tonfisk i olivolja
12 svarta oliver, urkärnade
en stor näve färsk spenat eller svartkål
saft och rivet skal från en ekologisk citron
olivolja
salt, svartpeppar
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök i 5-6 minuter. I med tonfisken, oliver, citronsaft och skal. Rör om och lägg på lock. Låt puttra 3 minuter. Blanda i spenaten och ta av från plattan.
3. Häll av pastavattnet, men spara en deciliter som du blandar i tonfiskblandningen.
4. Blanda pastan med tonfiskblandningen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar