Jättegod chutney, passar perfekt till en god grillad korv, som till exempel salsiccia.
1 rödlök, skivad
100 g strösocker
125 ml vitvinsvinäger
2 chilifrukter, urkärnade och finhackade
0,5 msk senapsfrön
0,5 tsk korianderfrön
0,5 tsk salt
en apelsin
150 g rabarber
1. Lägg rödlöken, sockret och vitvinsvinägern i en tjockbottnad kastrull och koka upp.
2. Sänk värmen och i med chili, senapsfrön, korianderfrön och salt. Låt sjuda.
3. Riv skalet från apelsinen och blanda i lökblandningen, fortsätt sjuda i 10 minuter, eller tills det tjocknat.
4. Skala rabarbern och skär i bitar som är cirka 4 cm långa och blanda i dessa i lökblandningen och fortsätt sjud tills de mjuknat. Servera varm eller kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar