Att pasta och potatis går bra ihop, det vet ni ju sedan tidigare, men potatis i en carbonara? Japp, funkar kanon!
400 g spaghetti
2 potatisar
100 g pancetta eller rökt sidfläsk
3 äggulor
1,5 dl riven parmesan
salt, svartpeppar
olivolja
1. Skala och skär potatisen i små tärningar.
2. Fräs potatisen i en stor stekpanna i olivolja på medelvärme.
3. När den börjar mjukna, i med pancettan och fräs tills den är klar.
4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
5. I en bunke, blanda äggulor och ost med lite salt och svartpeppar.
6. När det återstår ett par minuter på pastan, ta en slev pastavatten och blanda med ägg/ostblandningen.
7. När pastan är klar, slå av pastavattnet och blanda den först med ägg/ostblandningen och sedan med potatisen och pancettan.
8. Servera på en gång med lite extra ost och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar