Sedan en tid går det att köpa pinsa i butikerna, ett slags mellanting mellan pizza och focaccia. Det är ganska dyrt och inte helt prisvärt, så här kommer ett recept för dig som vill prova att baka ditt eget. Det tar lite tid men det blir väldigt gott.
425 g vetemjöl
80 g rismjöl
1 tsk salt
0,5 tsk torrjäst
3 dl vatten
1 msk olivolja
1. Sikta mjölen i en bunke, sedan i med salt och jäst. Rör om.
2. Gör ett hål i mitten och arbeta in 3 dl vatten, och sedan olivoljan. Knåda inte utan bara rör. Täck över och låt vila 30 minuter.
3. Rör i degen igen med händerna eller en träslev och låt vila igen i 30 minuter. Upprepa detta två gånger till och ställ sedan in i kylen över natten.
4. Nästa dag, ta ut degen och ta upp den på mjölat bakbord. Dela i fyra lika stora delar och forma till bollar. Lägg dessa på bakplåtspapper, strö över lite rismjöl, täck över och låt vila en timme.
5. Sätt på ugnen på 230°.
6. Ta en degboll och pressa ut den med händerna till en oval på cirka 15 x 25 cm. På med tomatsås, ricotta eller vad du villa ha på som bas. På med mozzarella, svartkål, zucchini, prosciutto eller vad du vill ha. Ringla på olivolja och kör i ugnen i cirka 8 minuter eller tills den ser färdig ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar