onsdag 5 juli 2023

BISCOTTI LIMONE E POLENTA - ITALIENSKA CITRONKAKOR

ITALIENSKA CITRONKAKOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mycket enkla och goda kakor. Ger cirka 25 kakor.

250 g vetemjöl
125 g fint polentamjöl
125 g socker
rivet skal från en ekologisk citron
250 g smör, rumstempererat

1. Blanda alla torra ingredienserna och citronskalet i en bunke. I med smöret och knåda med händerna till en deg.
2. Dela degen i två delar och forma korvar, cirka 4 cm i diameter. Slå in i plastfilm och lägg i kylen i 30 minuter.
3. Sätt på ugnen på 180°.
4. Ta ut degen ur kylen och skär i skivor, cirka 0,5 cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och kör i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar