Underbart långlagat fläsk där köttet faller isär.
700 g sidfläsk, skär bort svålen
Till marinad:
2 vitlöksklyftor, finhackade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
4 msk ketchup
4 msk hoisinsås
4 msk socker
2 msk mörk soja
2 msk risvinäger
2 msk rapsolja
1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller påse. Lägg i köttet, ställ i kylen över natten.
2.Sätt ugnen på 160°, lägg köttet i en ugnssäker form, täck med aluminiumfolie och kör i ugnen i 3 timmar.
3. Ta bort folien, höj tempen till 180° och kör 30 minuter till.
4. Ta upp köttet och låt vila i 20 minuter.
5. Under tiden, försök få bort det mesta av fettet i såsen och häll i en liten kastrull och värm.
6. Skiva upp köttet som nu faller isär. Servera med ris eller nudlar och sleva sås över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar