Brödet kommer ursprungligen från Palermo, ursprungligen bakat av nunnor till jul. Nu för tiden säljs det överallt på gatorna i Palermo. Caciocavallo är svårt att få tag på, det går lika bra med provolone eller parmesan.
Till brödet:
500 g tipo 00
12 g jäst
3,25 dl vatten
2 tsk salt
Till toppingen:
En burk goda körsbärstomater
2 sardeller
1 vitlöksklyfta, riven
60 g caciocavallo
6 msk olivolja
1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda mjöl och salt på bakbord, gör ett hål i mitten och häll i jästvattnet, lite i taget och knåda till en mjuk deg. Knåda på mjölat bord i cirka 5 minuter, täck över och låt jäsa i 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Under tiden, gör såsen. Fräs vitlöken i 2 matskedar olivolja på medelvärme någon minut. I med tomaterna, salta lite och peppra. Låt puttra i 15 minuter. När det återstår 5 minuter, i med sardellerna och mosa dem.
4. När degen jäst färdigt, knåda in den återstående olivoljan, det kan ta upp till 10 minuter.
5. Tryck ut degen ut mot kanterna på en oljad ugnsform.
6. Bred ut tomatsåsen och toppa med osten.
7. Sänk värmen i ugnen till 200° och kör brödet i 30 minuter. Låt svalna lite innan servering.
Thank you for sharing your expertise and making the topic so accessible.
SvaraRadera