Här använder vi lagen som oliverna ligger i som marinad, och det ska vara gröna oliver.
600 g kycklinglårfilé
75 g gröna oliver, urkärnade och lite mosade
1,5 dl olivlag
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 schalottenlökar, skivade
1 ekologisk citron, halva skivad, juicen fån andra halvan
50 g smör
en näve färsk bladspersilja
1. Lägg kycklingen i olivlag i en plastpåse eller bunke och låt stå i kylen i minst 8 timmar.
2. Ta upp kycklingen, skaka av lagen och stek i olivolja på medelhög värme i en stekpanna 4-5 minuter per sida.
3. I med oliver, vitlök, schalottenlök, citronskivor och smör, sänk värmen lite, lägg på lock och låt sjuda i 15 minuter. Häll i lite vatten om det ser för torrt ut.
4. Pressa i lite citronjuice och smaka av såsen.
5. Servera med kokt potatis eller ris och strö över persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar