Enkelt och gott kycklingrecept och det går lika bra med färdigkokta linser som färdigkokta bönor.
600 g kycklinglårfilé
2 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 purjolök, skivad
1 msk milt currypulver
en liten näve russin
1,5 dl vitt vin
en halv burk färdigkokta svarta bönor
1,5 dl grädde
salt, peppar
en näve färsk koriander
1. Salta och peppra kycklingen och stek i rapsolja på medelhög värme 4-5 minuter per sida. Lägg åt sidan.
2. I samma stekpanna, sänk värmen lite och fräs schalottenlöken, vitlöken purjon och currypulvret i 5 minuter. I med russinen och vinet, låt sjuda tills det reducerat till hälften.
3. Häll av vattnet från bönorna och skölj noga.
4. I med grädden i stekpannan och i med kycklingen. Lägg på lock och låt sjuda 15 minuter.
5. Lägg i bönorna och låt sjuda 5 minuter till.
6. Servera med ris och strö koriandern över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar