söndag 31 december 2023

KRÄMIG LAX MED SPENAT OCH CITRON


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var länge sedan vi hade ett recept med lax, det har ju blivit så dyrt, men det är väldigt gott. Här är i alla fall ett lättlagat recept.

4 laxfiléer
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
200 g bladspenat, fryst går bra
saft och skal från en ekologisk citron
1,5 dl mascarpone
0,5 dl mjölk
salt, peppar
rapsolja

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek laxen snabbt på bägge sidor i rapsolja. Lägg åt sidan.
3. I samma panna, stekvitlöken i 30 sekunder, i med spenaten (använder du fryst, se till så du kramat ur den ordentligt), citronjuice och skal. Blanda i mascarponen och mjölken och låt koka ihop någon minut.
4. Lägg alltihop i en ugnssäker form och lägg laxen ovanpå. Kör i ugnen i 5-6 minuter. Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar