Det var länge sedan vi hade ett recept med lax, det har ju blivit så dyrt, men det är väldigt gott. Här är i alla fall ett lättlagat recept.
4 laxfiléer
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
200 g bladspenat, fryst går bra
saft och skal från en ekologisk citron
1,5 dl mascarpone
0,5 dl mjölk
salt, peppar
rapsolja
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek laxen snabbt på bägge sidor i rapsolja. Lägg åt sidan.
3. I samma panna, stekvitlöken i 30 sekunder, i med spenaten (använder du fryst, se till så du kramat ur den ordentligt), citronjuice och skal. Blanda i mascarponen och mjölken och låt koka ihop någon minut.
4. Lägg alltihop i en ugnssäker form och lägg laxen ovanpå. Kör i ugnen i 5-6 minuter. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar