Wokat fläsk är aldrig fel, här är ytterligare en god och enkel variant.
500 g fläskfärs
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 gul lök, finhackad
1 gul paprika, grovhackad
2 msk god curry, t. ex. Madras
2 msk fisksås
0,5 dl vatten
0,5 dl färsk koriander
0,5 dl thaibasilika
rapsolja
1. Woka fläskfärsen i rapsoljan på ganska hög värme tills den genomstekt och lite krispig. Lägg i vitlöken och fortsätt woka ett par minuter. Ta ur och lägg åt sidan.
2. Häll i lite mer rapsolja och woka lök och paprika ett par minuter.
3. Häll i fläsket i woken, häll i curry, fisksås och vatten, rör om och låt puttra någon minut.
4. Servera med nudlar och srirachasås. Garnera med färska örter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar