Världens godaste rätt! Att sitta på en restaurang på en kaj i Italien och äta skaldjur är oslagbart. Det går att få tag på vongole här hemma också, även utanför storstäderna. Fråga din lokale fiskmånglare så tar han hem. Skulle du inte få tag på färska, så går det faktiskt ganska bra med de som finns på glasburk också.
500 g spaghetti
1 kilo vongole
1 finhackad vitlök
1 peperoncino
12 goda körsbärstomater, halverade
1 dl torrt vitt vin
0,5 dl av pastavattnet
2 msk bladpersilja
salt
smör, olivolja
1. Lägg musslorna i blöt i fem minuter. Skölj och borsta skalen om det behövs.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Under tiden, fräs vitlök och peperoncino i olivolja på medelstark värme. Blanda i persiljan.
4. Tillsätt tomaterna och fräs ett par minuter.
5. I med musslorna, salta, i med vinet , fräs tills det mesta av vinet kokat bort.
6. I med pastavattnet och lägg på lock så att musslorna öppnar sig.
7. När pastan är klar, blanda den med musslorna, i med en klick smör och ät subito!
Om du använder vongole på burk, blanda då i den sist, när du blandar pastan med såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar