En grön, god, snabb och vacker rätt. Potatisgnocchi är ganska enkelt att göra själv, men det går bra med färdigköpta. När du gör peston, gör dubbla mängden och frys in!
800 g potatisgnocchi
250 g sockerärtor, halverade på längden och snedskurna
en stor näve svartkål (grön-, savoykål, rucola eller bladspenat funkar också)
cirka 1 dl färskriven parmesan
cirka i dl olivolja
2 msk pinjenötter
salt, svartpeppar
1. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i gnocchin, den är klar när de flyter upp till ytan. Häll av och ställ åt sidan.
2. Blanchera sockerärtorna i lättsaltat vatten i en minut. Häll av och ställ åt sidan.
3. Gör peston: Mixa svartkål, ost, pinjenötter och olja. Smaka av med salt och peppar.
4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek gnocchin några minuter i olivolja tills den får lite lätt stekyta.
5. Blanda gnocchin med peston och sockerärtorna och servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar