tisdag 14 april 2015

GRÖN TAGLIATELLE MED SPARRIS OCH SAFFRANSSALSA


 
 
Nu är det vår och det betyder sparristider! Här har vi färsk grön sparris till en pastarätt som är både snygg och god, men se till så den inte får gå för länge bara.

500 g grön tagliatelle
8 gröna sparrisar, snedskurna i mindre bitar
1 schalottenlök
2 msk torrt vitt vin
50 g smör
2 dl ekologisk vegetarisk buljong
1 msk maizena
ett halvt kuvert saffran
olivolja
salt, peppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs schalottenlök i i lite olivolja ett par minuter. Lägg i sparrisen, salta och peppra. Fräs en minut och häll i vinet. Låt koka ihop i en minut, ta sedan åt sidan.
3. Gör salsan: koka upp buljongen, smöret och saffranet. Gör en redning av maizena och 1 msk vatten och häll i. Låt det tjockna en aning, ta sedan av från plattan.
4. Häll av pastan och blanda i sparris- och vinblandningen, rör om.
5. Servera med saffranssalsan ovanpå, strö eventuellt över strimlad färsk spenat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar