torsdag 30 april 2015

BUCATINI ALL'AMATRICIANA



Jag hade en bit kvar av den underbara guancialen jag fick med mig hem från Italien, så vad passar då bättre att, förutom Spaghetti Carbonara, laga en annan italiensk klassiker. Bucatini all'Amatriciana härstammar från staden Amatrice i Romtrakten, och rätten finns på som så gott som alla restauranger i Rom. Bucatini är, kan man säga, ihålig spaghetti.

500 g bucatini
250 g guanciale, sidfläsk eller pancetta
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta. finhackad
1 peperoncino
1,5 burk hela tomater
1 dl färskriven pecorino
salt
olivolja

1. Stek guancialen i olivolja på medelhög värme tills den blivit knaprig och det bildats massor av fett. Slå bort hälften av fettet och ställ åt sidan.
2. Fräs lök, vitlök och peperoncino i olivolja 4-5 minuter, slå på tomaterna, salta, och låt puttra 15 minuter.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
4. Slå av pastavattnet och blanda pastan med såsen, osten och lite god olivolja.
5. Servera med lite extra pecorino.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar