tisdag 5 maj 2015

SPAGHETTI MED TONFISK, TOMAT OCH CITRON


 
 
Se till att du har god tonfisk i olivolja till denna.

500 g spaghetti
2 burkar tonfisk i olivolja
2 goda ekologiska tomater, grovhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 peperoncino
en näve rucola eller machésallad
saft från en ekologisk citron
0,5 dl torrt vitt vin
1 dl färskriven parmesan
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs vitlök och peperoncino i olivolja på medelhög värme.
3. I med tomaterna, rör om och låt puttra ett par minuter.
3. I med tonfisken och rör runt.
4. I med vin och citronsaft, låt koka ihop ett par minuter.
5. Häll av pastavattnet och blanda pastan med tonfiskblandningen.
6. Blanda i rucola och ost, rör om och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar