Den här lasagnen tar aningen längre tid än 30 minuter, men det är det värt, den blir nämligen fantastisk!
5-6 färska lasagneplattor
500 g laxfilé
500 g keso eller cottage cheese
en stor näve svartkål eller spenat, grovhackad
2 dl mjölk
125 g mozzarella, riven i bitar
200 g färskriven parmesan
salt, svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form.
2. Blanda keso, mjölk, hälften av parmesanosten och svartkålen. Salta och peppra.
3. Skär laxen i kuber.
4. Varva kesoblandning, mozzarella, lax och lasagneplattor. Avsluta med att strö över resten av parmesanosten och ringla lite god olivolja över.
5. Gratinera i ugnen 25-30 minuter.
500 g laxfilé
500 g keso eller cottage cheese
en stor näve svartkål eller spenat, grovhackad
2 dl mjölk
125 g mozzarella, riven i bitar
200 g färskriven parmesan
salt, svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form.
2. Blanda keso, mjölk, hälften av parmesanosten och svartkålen. Salta och peppra.
3. Skär laxen i kuber.
4. Varva kesoblandning, mozzarella, lax och lasagneplattor. Avsluta med att strö över resten av parmesanosten och ringla lite god olivolja över.
5. Gratinera i ugnen 25-30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar