Flankstek är en platt bit nötkött som är väldigt mör och går fort att grilla. Lite salt och peppar, 3-4 minuter per sida, tills det fått 56°, klart.
cirka 500 g flankstek
salt, svartpeppar
1 kilo goda ekologiska tomater
Rostad kryddressing:
1 tsk korianderfrön
1 tsk spiskumminfrön
1 tsk fänkålsfrön
1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
salt, svartpeppar
Matvetesallad:
2 dl matvete
6 gröna sparrisar
150 g fetaost, tärnad
saft från en citron
olivolja
salt, svartpeppar
2. Koka matvetet enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.
3. Skär av det hårdaste längst ner på sparrisarna och koka 5 minuter i lättsaltat vatten. Skiva och blanda med matvetet och fetaosten. Blanda i citronsaft och lite olivolja, salta och peppra. Klart.
4. Rosta kryddorna i en het stekpanna några minuter, tills det börjar dofta gott. Mortla, och blanda med olivoljan, vinägern och senapen. Smaka av med salt och peppar.
5. Skiva tomaterna och lägg upp på ett fat, häll hälften av dressingen över tomaterna.
6. Grilla köttet tills det kommit upp i 56°. Låt vila någon minut, och skiva sedan upp det tvärs över muskelfibrerna, och lägg upp. Häll resten av dressingen över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar