tisdag 21 april 2015

SPAGHETTI CARBONARA


 
Jag fick tag på en bit guanciale, alltså lufttorkad griskind. Det låter kanske inte så gott, men tro mig, det är det. Och perfekt för en Carbonara, alltså en riktig Carbonara, utan grädde. I Sverige tror de flesta, även kända så kallade TV-kockar, att det ska vara grädde i, men det är helt fel. Man kan ha bacon eller sidfläsk, men griskinden har så mycket fett att det blir underbart knaprigt när man steker den på hög värme.

500 g spaghetti
200 g guanciale, tärnad
2 ägg
0,75 dl färskriven parmesan
0,75 dl färskriven pecorino
1 msk olivolja
1 msk smör
en näve bladpersilja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. I en bunke, knäck äggen och blanda med osten, bladpersiljan och lite salt.
3. Stek guancialen i både olivolja och smör på medelhögvärme tills den blir knaprig.
4. Häll av pastan och blanda den ordentligt med ägg- och ostblandningen.
5. Blanda sedan pastan med guancialen och rör om.
6. Servera genast och mal lite svartpeppar på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar