Jag har haft ett recept på laxcurry tidigare, men det här är ännu godare, och väldigt enkelt. Har ni inte ätit fiskcurry tidigare så är det dags att prova nu.
600 g laxfilé, går också bra med t. ex. torsk
1 dl skalade färska räkor
en stor näve svartkål eller färsk spenat
2 tsk senapsfrön
1 tsk bockhornsklöverfrön
1 grön chili, finhackad, frön borttagna
1 msk gott currypulver
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
1 gul lök, finhackad
1 tsk gurkmejaen halv burk hela tomater
en burk kokosmjölk
1 msk tamarindpasta
rapsolja eller ghee
salt
färsk koriander
limeklyftor
1. Skär fisken i kuber.
2. Fräs senapsfrön i oljan, när de börjar poppa, i med bockhornsklöver, chili, currypulver och ingefära. Låt fräsa ett par minuter, sedan i med lök. Fräs på medelvärme 7-8 minuter.
3. I med gurkmeja och tomater. Låt puttra ett par minuter, sedan i med kokosmjölk. Låt sjuda 5 minuter, smaka av med salt.
4. I med fisk och tamarindpasta och låt sjuda 5-6 minuter tills fisken är färdig.
5. I med svartkål och räkor. Rör om och låt stå någon minut.
6. Servera med basmatiris, limeklyftor och strö koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar