fredag 18 mars 2016

SPAGHETTI MED TAPENADE OCH BONDBÖNOR


 
 
Enkel och snabb pastarätt med grekisk touch. Tar också så lång tid som det tar att koka pastan. Det blir extra gott och crunchigt med bondbönorna. Om ni inte får tag på färska går det lika bra med frysta, som brukar finnas i Mellan Östern-affärer.

500 g spaghetti
2 dl bondbönor
75 g urkärnade svarta oliver
4 sardellfiléer, avrunna
en liten näve färsk bladpersilja
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Den sista minuten låter du bondbönorna koka med.
2. Under tiden, mixa oliver sardeller, vitlök, bladpersilja och olivolja så du får en fin röra. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Häll av pastavattnet, blanda pastan med tapenaden. Servera med extra oliver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar