Här är det potatisgnocchi som gäller, inte den andra, torkade pastavarianten, och färsk italiensk salsiccia, inte något fusk från Scan. Lätt att göra och jättegott!
600 g potatisgnocchi
3 salsicciakorvar, skinnet borttaget och grovhackade
1 liten gul lök, finhackad
1 burk goda krossade tomater
en stor näve svartkål eller färsk spenat, grovhackat
125 g mozzarella
färsk basilika, grovhackad
färskriven parmesan
olivolja
salt, svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Sätt på en stor kastrull med vatten. När det börjar koka, lägg i gnocchin, de är klara de flyter upp till ytan. Lägg då i svartkålen. Häll av vattnet.
3. Fräs löken i olivolja i en stekpanna tillsammans med korven i 6-7 minuter.
4. I med basilika och tomater. Salta och peppra. Låt sjuda 5 minuter.
5. Blanda såsen med gnocchi och svartkål och lägg över i en ugnssäker form. Riv mozzarellan i bitar och fördela över gratängen. Avsluta med att riva parmesan över och ringla lite god olivolja över.
6. Kör i ugnen cirka 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar