Snabblagad rätt där man i stort sett kan ta vilken pastasort som helst, här har vi gnocchi (inte potatisvarianten), men spaghetti går lika bra.
500 g pasta
25 g brödsmulor
2 burkar god makrill i olivolja á 120 g, avrunna
1 peperoncino
1 vitlöksklyfta, finhackad
200 g svartkål, grovhackad
rivet skal och saft från en ekologisk citron
2 msk kapris
olivolja
salt, svartpeppar
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Rosta brödsmulorna i olivolja på medelhög värme tillsammans med peperoncinon och vitlöken tills de fått fin färg. Ta åt sidan.
3. I en stekpanna på medelvärme, hetta upp olivolja och lägg i makrillen och fräs ett par minuter.
4. När det återstår 4 minuter av pastan, lägg i kålen och låt den koka med.
5. Häll av pastan och blanda den ordentligt med makrillen, citronsaft, citronskal och kapris. Slå i en rejäl dos olivolja och servera. Toppa med brödsmulorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar