torsdag 6 april 2017

TORTA DI PATATE - POTATISTÅRTA

När man ändå hade så mycket potatis hemma så passade de bra att göra en potatistårta också. Vi hade salami i men det går så klart lika bra med någon slags prosciutto.

1 kilo mjölig potatis
80 g god salami eller prosciutto, strimlad
0,5 paket mozzarella, skuret i kuber
150 g annan god riven ost, t. ex. cheddar
50 g färskriven parmesanost
4 ekologiska ägg, vispade
en liten näve bladpersilja, grovhackad
1 dl ströbröd eller brödsmulor
smör, olivolja
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka potatisen i saltat vatten i 25 minuter. Låt svalna en aning och pressa den sedan i en bunke.
3. Blanda potatisen med salamin, mozzarellan, cheddarn, hälften av parmesanosten, äggen och persiljan. Salta och peppra.
4. Smörj en springform med smör och strö över lite ströbröd.
5. Lägg i potatisblandningen och pressa ut den mot kanterna så det blir jämnt och fint. Strö över resten av parmesanosten oxh ströbrödet. Ringla god olivolja över.
6. Kör i ugnen cirka 30 minuter. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar