fredag 13 april 2018

TAHINIKAKOR






















 

 

 

Hade glömt en gammal burk tahini i kylen och av en slump hittade jag också ett gammalt enkelt härligt recept på tahinikakor. Det här ger 25-30 kakor.

2,5 dl vetremjöl
0,5 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
100 g smör, rumstempererat
1 dl socker
1,5 msk honung
1 dl tahini
sesamfrön, rostade

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Vispa smör, socker och honung i en annan bunke cirka 3 minuter.
4. I med tahitin och vispa lite till. Slå i mjölblandningen och vispa lite till.
5. Strö ut de rostade sesamfröna på en tallrik, forma kakdegen till små bollar och rulla i fröna. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och kör i ugnen 15-20 minuter, de ska bli nästan mörkbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar