Makrill är inte bara en av de godaste fiskarna, den är också en av de nyttigaste, med mycket omega-3. Den passar bra på grillen och dessutom är den i säsong just nu. Det här blir en underbar liten sommarlunch.
4 makrillfiléer
Marinad:
2 msk gochujang
1 msk rapsolja
1 msk ljus soja
2 tsk risvinäger
1 tsk färsk ingefära, riven
1. Blanda ingredienserna till marinaden. Pensla fiskarna med marinad, men spara 2 matskedar. Låt stå 30 minuter.
2. Gör i ordning grillen för direkt grillning.
3. Olja grillgallret eller en grillkorg och grilla fisken med skinnsidan nedåt på ganska hög värme i 3 minuter.
4. Pensla på resten av marinaden på fisken och vänd och grilla färdigt, någon minut eller två.
5. Servera med en god sallad och/eller färskpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar