onsdag 20 juni 2018

SARDE IN SAOR PÅ SVENSKA














 

 

 

 

 

 

En typisk rätt från Venedig, där den finns på ALLA restauranger. Men, där är det så klart med sardiner, vilket tyvärr är så gott som omöjligt att få tag på här. Det går dock ganska bra med strömming också. Den här har vi på midsommarlunchen bland alla sillarna.

600 g färsk strömmingsfilé, delad och skinnet borttaget
1 silverlök, tunt skivad
1,5 dl vitvinsvinäger
vetemjöl
50 g pinjenötter
50 g russin
salt
olivolja

1. Skölj strömmingen, ta av skinnet, torka av och vänd i vetemjöl.
2. Stek i oljan på hög värme någon minut per sida. Salta och låt rinna av på hushållspapper.
3. Stek löken i olja på medelvärme 5-6 minuter tills den fått lite färg. Slå på vinägern, låt koka upp, ta sedan av från plattan.
4. Varva strömming, lökblandning, pinjenötter och russin i en bred glas- eller plastburk. Ställ in i kylen minst 24 timmar men helst 48.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar