Den härliga kalabriska chilistarka fläskkorvsblandningen finns både färsk och på burk. Här använder vi den på burk, liksom även vongole, som man också kan hitta på glasburk i snart sagt vilken liten affär som helst. Den funkar helt ok i brist på the real thing.
500 g pasta av valfri sort, till exempel penne
4 msk 'nduja
en liten burk, 130 g, vongole, avrunna
0,5 dl vitt vin
en liten näve bladpersilja, grovhackad
salt, svartpeppar
olivolja
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs 'ndujan i olivolja i en stekpanna på medelhögvärme 3-4 minuter.
3. Slå på vinet och låt koka ihop en aning.
4. Stäng av plattan och blanda i vongolen och persiljan. Salta och peppra.
5. Blanda såsen med den klara pastan och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar