Det här är en jättegod chilisalsa med en underbar röd färg att ha till grillat kött, kyckling, korv eller varför inte tacos? Vi hade anchochili (torkad poblanochili), som inte är allt för stark. Man kan också tänka sig guajillo eller california-chili.
6 ancho-chilis
3 vitlöksklyftor, skalet kvar
en silverlök, skalet kvar, delad på mitten
saften från 2 limefrukter
en näve grovhackad färsk koriander
salt
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blötlägg chilin i hett vatten i 15 minuter.
3. Rosta vitlök och silverlök i ugnen i 15 minuter. Ta ut vitlöken och rosta silverlöken 5 minuter till.
4. Ta upp chilin ur vattnet (men spara det), krama ur vattnet och ta bort skaftet.
5. Skala lökarna och kör i en mixer med chili och limesaft.
6. Späd eventuellt med chilivattnet om salsan känns för tjock, och smaka av med salt och koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar