En riktig New Orleans-klassiker, som trots namet inte grillas utan har fått sitt namn från den kryddstarka såsen.
1 kilo oskalade räkor
2 msk Tony Chachere's creolekrydda
6 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 msk färsk rosmarin, grovhackad
3 msk worcestershiresås
1 msk hot sauce
2 citroner, halverade
1 dl öl
50 g smör
rapsolja
1. Skala räkorna och lägg i en bunke, blanda med 1,5 matsked creolekrydda.
2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna på medelhög värme, fräs vitlök och rosmarin 30 sekunder.
3. I med worcestershiresåsen, hot sauce och citronhalvorna, tryck lite på dessa så såsen blandas med det övriga. Fräs en minut.
4. I med ölet och sista halva matskeden creolekrydda och fräs 2 minuter, skrapa loss från botten om det fastnar.
5. Ta av från plattan och blanda i räkorna och smöret.
6. Sätt på lite Huey "Piano" Smith och servera som det är som en smårätt eller med ris som en huvudrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar