Då är vi tillbaka. Det finns väl lite kvar på grillsäsongen så här kommer ett recept på härligt saftiga spjäll. Vi kör dom i ugnen först och avslutar med att grilla av dom innan servering.
2 kilo revbensspjäll
0,5 dl äppelcidervinäger
50 g smör
salt
Gör en rub på:
8 msk rörsocker
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
2 tsk salt
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Blanda rubben och klappa in hälften av den noga i köttet, och spara resten.
3. Lägg spjällen i foliepapper och kör i ugnen i 2-3 timmar. Ta ut och låt svalna.
4. Häll saften som bildats i foliepapperet i en bunke, skumma bort så mycket fett som möjligt.
5. Smält smöret i en kastrull, häll i köttsaften och resten av kryddblandningen. Låt sjuda tills såsen reducerats med en tredjedel.
6. Ta av såsen från plattan, slå i vinägern och smaka av med salt.
7. Gör i ordning grillen för medelhög värme. Grilla spjällen i 5-7 minuter och pensla med såsen.
8. Låt vila på skärbrädan i 5-10 minuter, dela sedan mellan revbenen.
9. Servera med ugnspotatis hemgjord eller pommes frites och vit bbq-sås, recept hittar du här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar