onsdag 21 augusti 2019

BOVETEKAKOR MED KAKAONIBS












 

 

 

 

 

 

 

Det blev ju lite bovetemjöl över efter chokladkakorna, så vi tar ett kakrecept till. Dom är ju SÅÅÅ goda, sa dottern! Blir ungefär 20 stycken.

170 g vetemjöl
90 g bovetemjöl
150 g smör, i rumstemperatur
110 g socker
1 tsk vaniljpulver
50 g kakaonibs
75 g rörsocker
2 tsk malet espressopulver
1 äggvita, lättvispad
salt

1. Blanda mjölen med en nypa salt och vaniljpulvret i en bunke.
2. Mixa smör och socker i en annan bunke tills det blir fluffigt.
3. Blanda ner de torra ingredienserna samt kakaonibsen i smörblandningen och mixa en minut.
4. Ta ut degen och gör en rulle, cirka 20 cm lång och 5 cm hög. Plasta in och låt ligga i kylen en timme.
5. Ta ut degen ur kylen och sätt ugnen på 175°.
6. Blanda rörsocker och espressopulver i en bunke och strö ut på en skärbräda.
7. Pensla degrullen med ägget och rulle den sedan i socker- och espressoblandningen så det täcker hela.
8. Skär sedan skivor, cirka 1 cm tjocka och lägg på bakplåtspapper på en bakplåt.
9. Kör i ugnen 13-15 minuter. Låt svalna på bakgaller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar