tisdag 20 augusti 2019

CHOKLAD- OCH BOVETEKAKOR













 

 

 

 

 

 

Jättegoda kakor med en aning salt på. Ger ungefär 30 kakor, beroende på hur stora du gör dom. Eftersom degen ska stå i kylen ett tag så krävs lite planering.

35 g smör
270 g choklad, 70 %, grovhackat
55 g bovetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 ägg
190 g råsocker
en nypa vaniljpulver
havssalt

1. Smält smör och choklad i en bunke ovanför vattenbad. Ställ åt sidan.
2. Sikta ihop bovetemjöl, bakpulver och i med 0,25 tsk havssaltsflingor.
3. Mixa socker, ägg och vaniljpulver tills det blir fluffigt.
4. Blanda ner chokladblandningen i äggblandningen och blanda sist i de torra ingredienserna.
5. Häll degen i en ren bunke och ställ i kylen i 8 timmar.
6. Sätt ugnen på 180°.
7. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
8. Med blöta händer, rulla degen till lika stora bollar och lägg ut på plåtarna. Strö lite havssaltsflingor ovanpå och kör i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på bakgaller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar