onsdag 18 december 2019

PASTA MED VIT PESTO

valnötter ricotta vit pasta parmesan






















Vit pesto kanske låter märkligt, men är inga konstigheter alls, tvärtom. Och desutom mycket enkelt att fixa till. Ingen tillagning, förutom pastan då, bara att röra ihop och blanda!

500 g valfri pasta, men ta en form som suger åt sig såsen bra
75 g valnötter
125 g ricotta
rivet skal från en ekologisk citron
2 dl färskriven parmesanost
en liten näve färsk oregano, finhackad
1,5 dl pastavatten
0,5 dl olivolja
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°. Rosta valnötterna 5-7 minuter, låt svalna lite och finhacka.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. I en bunke, blanda valnötter, ricotta, citronskal, olivolja, hälften av parmesanosten och oregano. Salta och peppra.
4. När pastan har kokat 6-7 minuter, ta 1,5 dl och blanda med ricottablandningen.
5. Häll av pastan när den är klar och blanda med såsen.
6. Servera med extra parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar