En klassiker i Music City. Ju starkare, desto bättre. Det finns ett otal recept, varje krog har sin egen special, här har vi gjort en svensk variant. Välj själv hur stark du vill ha den med hur mycket cayennepeppar du tar.
600 g kycklinglårfilé
salt, svartpeppar
2 ägg
4 dl mjölk
4 msk hot sauce
0,5 liter vetemjöl
2 msk cayennepeppar
1 msk rörsocker
1 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk rökt paprikapulver
rapsolja
1. Banka ut kycklingen lätt och salta och peppra.
2. Vispa ihop ägg, mjölk och hot sauce i en stor bunke.
3. Blanda mjöl, hälften av cayennepeppar, rörsocker, chilipulver, vitlökspulver och paprikapulver på ett stort fat.
3. Vänd kycklingen först i mjölblandningen, doppa sedan i mjölkblandningen och vänd sedan igen i mjölblandningen.
4. Fritera eller stek på hög värme i en stekpanna med mycket olja cirka 8-10 minuter sammanlagt. Låt rinna av på hushållspapper.
5. Blanda 0,5 dl rapsolja med den andra halvan av kryddorna och pensla på den färdiga kycklingen.
6. Serveras vanligen med bröd och inlagd gurka, men jag gjorde ugnsrostad potatis och den fantastiska vita bbq-såsen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar