Grillad kyckling som i den amerikanska södern. Kycklingen får ligga en mjölkmarinad och blir härligt saftig.
600 g kycklinglårfilé
Till marinaden:
2,5 dl mjölk
1 tsk rörsocker
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
några kvistar färsk timjan
Till glazen:
1 msk rapsolja
1,5 msk rökt paprikapulver
0,25 tsk senapspulver
0,25 tsk vitlökspulver
1 tsk rörsocker
salt, svartpeppar
Vit BBQ-sås:
1 dl majonnäs
0,5 dl mjölk
0,5 tsk äppelcidervinäger
0,5 tsk senapspulver
0,25 tsk svartpeppar
0,25 tsk vitlökspulver
0,25 tsk salt
0,25 tsk rökt paprikapulver
1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingbitarna och låt stå i kylskåp minst 4 timmar.
2. Blanda ingredienserna till bbq-såsen, låt stå till servering.
3. Ta upp kycklingen och torka av den. Grilla på utegrill, grillpanna eller i ugnen tills den är klar.
4. Under tiden, i en liten stekpanna, på medelhög värme, i med rapsolja och övriga ingredienser, fräs 1-2 minuter. Dra åt sidan. Pensla detta över kycklingen när den grillas, den sista minuten eller två.
5. Servera med hemgjorda pommes eller ugnsstekt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar