onsdag 14 november 2018

PANEER BUTTER MASALA
















 

 

 

 

 

Som utlovat kommer här ett till recept med paneer, ett lite förenklat recept på Paneer butter masala. Använd Apetinas färdiga paneer, eller gör din egen, recept här.

Masala betyder kryddblandning, antingen av torra kryddor, eller som en pasta, till exempel av färsk ingefära, vitlök och chili.

225 g paneer (ett paket Apetina paneer), saltad, stekt och skuren i kuber
en burk goda krossade tomater
1 dl vatten
en bit färsk ingefära, stor som en tumme
en vitlöksklyfta
en peperoncino (eller fler, välj själv hur stark du vill ha den)
en liten grön chili, finhackad
1 tsk torkade bockhornsklöverblad
1 tsk garam masala
0,5 tsk socker
salt
2 msk smör
2 msk grädde
en liten näve färsk koriander

Till cashewpastan:
20 cashewnötter
1,5 dl kokande vatten

1. Blötlägg cashewnötterna i det heta vattnet och låt stå 30 minuter. Häll av vattnet och kör i mixer tillsammans med 2 msk vatten och lite av de krossade tomaterna till en pasta. Ställ åt sidan.
2. Mosa ingefäran och vitlöksklyftan i en mortel till en pasta.
3. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme och fräs ingefärs- och vitlökspastan 2-3 minuter.
4. I med all chili, cashewpastan, socker, salt, vattnet och resten av tomaterna. Låt sjuda 12-15 minuter, tills såsen tjocknat lite.
5. Ta av från plattan och blanda i bockhornsklöver, garam masala, grädde och paneer. Rör om och låt stå någon minut.
6. Servera med ris och strö över färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar