måndag 26 november 2018

PASTA MED SALSICCIA OCH RUCOLA

















 

 

 

 

Rucola passar inte bara att ligga på pizzan, man kan blanda i maten också, som i den här snabba rätten.

500 g valfri pasta
ett paket salsiccia, ta köttet ur skinnet och grovhacka
1,5 dl av pastavattnet
en vitlöksklyfta, finhackad
en stor näve rucola
rivet skal från en ekologisk citron
saften från en halv ekologisk citron
färskriven parmesan
salt, svartpeppar
olivolja

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs korven i en stekpanna i olivolja på medelhög värme 4-5 minuter.
3. Sänk värmen till medel och i med vitlöken och fortsätt fräs ett par minuter.
4. Ta pastavatten från pastakastrullen och häll i stekpannan och låt sjuda tills pastan är klar. Salta och peppra.
5. Ta av från värmen och blanda med den avrunna pastan.
6. I med citron, citronskal och rucola. Servera med parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar