fredag 14 december 2018

GOCHUJANG-BRÄSERAD KYCKLING


















 

 

 

 

Gochujang är en starkt vanebildande koreansk chilipasta med härlig smak.

600 g kycklinglårfilé
4 vitlöksklyftor, rivna
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
0,5 dl gochujang
0,5 dl kinesisk soja
2 msk socker
1 msk mirin
1 msk sesamolja
2 dl god kycklingbuljong
en näve vårlök
svartpeppar
smör, rapsolja

1. Blanda vitlök, ingefära, gochujang, soja, socker, mirin, sesamolja och lite svartpeppar i en bunke. Ställ åt sidan.
2. Salta kycklingfiléerna och stek ett par minuter per sida i smör och rapsolja i omgångar i en stekpanna på medelhög värme.
3. Häll i såsblandningen och sjud 3-4 minuter och slå sedan på buljongen och låt sjuda i cirka 30 minuter. Vänd kycklingbitarna då och då.
4. Servera med ris eller nudlar och strö vårlök över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar