onsdag 24 mars 2021

GNOCCHI DI PATATE AL RAGÚ

potatisgnocchi med god köttfärssås

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trodde kanske inte att det skulle passa med gnocchi till den här såsen, men det blev utsökt!

500 g potatisgnocchi (2 paket)
500 g blandfärs
10 skivor god salami, strimlad
en halv burk goda krossade tomater
en morot, tunt skivad

en gul lök, finhackad
en vitlöksklyfta, finhackad
en näve grönkål, grovhackad
1 dl vitt vin
1,75 dl god kycklingbuljong
en msk tomatpuré
salt, svartpeppar
olivolja
cirka 20 basilikablad
färskriven parmesan

1. Fräs färsen i en stor stekpanna på medelhög värme så den blir lite krispig.
2. Sänk värmen lite och i med lök, vitlök, morot, salami och tomatpuré. Fortsätt fräs4-5 minuter.
3. I med vinet och låt koka ihop.
4. I med tomater och buljong, salta och peppra. Låt sjuda 30 minuter.
5. När det återstår 5 minuter, blanda i grönkålen och rör om.
6. Mot slutet, tillaga gnocchin enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och blanda med den goda såsen.
7. Servera med färska basilikablad och färskriven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar