Riktigt enkel och god fattigmansmat, cucina povera. Tar inte längre tid än vad det tar att koka spaghettin.
500 g spaghetti
3 sardellfiléer
2 vitlöksklyftor, finhackade
en liten nypa peperoncino
1 msk tomatpuré
0,5 dl vitt vin
en liten näve färsk bladpersilja, grovhackad
2 goda brödskivor, gärna surdeg, kör i mixer en kort stund
svartpeppar
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Stek brödsmulorna i olivolja, lägg sedan åt sidan på hushållspapper.
3. Hetta upp mer olivolja på medelvärme i samma stekpanna. Fräs sardellerna, vitlöken och chilin tills sardellerna smälter.
4. I med tomatpurén och rör om.
5. I med vinet och låt koka ihop en aning.
6. I med persiljan och cirka en-en och en halv dl av pastavattnet.
7. Häll av pastavattnet från spaghettin och blanda pastan med såsen.
8. Servera med brödsmulorna och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar