Spaghetti alla chitarra kommer ursprungligen från Abruzzo och är fyrkantigt skuren. Namnet kommer från att man förr i tiden använde ett strängliknande verktyg för att skära till den. Sorten är inte helt lätt att hitta i Sverige, men det går lika bra med vanlig spaghetti.
500 g spaghetti
två morötter, skurna i tärningar
en potatis, skuren i tärningar
en bit rotselleri, skuren i tärningar
ett paket salsiccia, urtagen ur skinnet och grovhackad
en halv påse saffran
en halv gul lök, skivad
färskriven parmesan
salt
olivolja
1. Gör en buljong med potatis, morot och selleri och koka i 20 minuter, sila bort grönsakerna och salta. Buljongen ska användas till att koka pastan i.
2. Koka pastan i buljongen enligt anvisningarna på paketet.
3. Gör såsen. Fräs löken i en stor stekpanna på medelvärme i en klick smör och lite olivolja i 5 minuter.
4. I med korven och låt fräsa tillsammans i 7-8 minuter.
5. Häll av buljongen från pastan, men spara den.
6. Blanda pastan med korvblandningen och späd med buljong så det blir en fin sås.
7. Blanda i saffranet och osten, rör om ordentligt och servera med extra parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar