tisdag 24 oktober 2023

SICILIANSK FYLLD UGNSBAKAD MAKRILL

sgombro al forno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår favoritfisk makrill, är väl en av få fiskar som är lika god fryst som färsk. Dessutom full av nyttigt fett och omega-3. Den här rätten har en härlig smak av södra Italien och Sicilien.

500 g makrillfilé

Fyllning:
150 g brödsmulor
75 g torkade aprikoser, skurna i mindre bitar
3 msk pinjenötter, rostade
skal och saft från två ekologiska citroner, plus en skivad citron
en näve bladpersilja
0,5 dl olivolja
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda brödsmulor, aprikoser, pinjenötter, citronskal och saft, bladpersilja och hälften av olivoljan i en bunke. Salta och peppra.
3. Lägg upp makrillfiléerna på en oljad ugnsplåt med skinnsidan ner, salta och fördela ut fyllningen. Lägg på en filé, ringla över resten av olivoljan och baka i ugnen i cirka 15 minuter. Servera med kokt potatis och citronskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar