onsdag 24 april 2024

GRILLADE SARDINER PÅ PORTUGISISKT VIS


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hittade äntligen sardiner! I min lokala kinashop, visserligen frysta, men ändå. Får du inte tag på sardiner går det bra med strömming eller makrill.

8 sardiner, rensade

Marinad:
4 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 msk rökt paprikapulver
rivet skal och saft från en ekologisk citron
en liten röd chili, ta bort kärnorna och finhacka
salt

1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
2. Rensa fisken.
3. Blanda fisken med marinaden och låt stå i kylen någon timme om du har tid.
4. Hetta upp grillen eller en grillpanna och stek sardinerna 3-4 minuter per sida.
5. Ringla över lite god olivolja och servera med citronklyftor, en god tomatsallad och ett glas vitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar