torsdag 11 april 2024

INDISK-KINESISK KYCKLINGCHILI

Väldigt gott tillsammans med basmatiris. Det går ju att variera vilka grönsaker man väljer att ha i.

600 g kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar
en peperoncino, smulad
1 msk korianderfrön, mortlade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
en vitlöksklyfta, riven
en gul lök, skivad
en röd paprika, skivad i mindre bitar
en stor näve sockerärtor
en msk tomatpuré
3 msk ljus soja
2 msk ketchup
2 msk sweet chili-sås
2,5 dl god kycklingbuljong
salt
rapsolja
vårlök

1. Hetta upp rapsolja i en stor stekpanna på medelhög värme, salta och peppra kycklingen och fräs i 4-5 minuter. Lägg åt sidan.
2. I samma panna, sänk värmen till medel, och i med mer rapsolja och fräs löken 4-5 minuter.
3. I med korianderfrön, peperoncinon, ingefära och vitlök och fräs en minut.
4. I med tomatpurén och fräs en minute till.
5. Lägg tillbaka kycklingen, rör om och i med buljong, soja, ketchup och sweet chili. Låt puttra 20 minuter. Låt paprikan och sockerärtorna gå med de sista 2 minuterna.
6. Servera med ris och strö på vårlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar