onsdag 10 april 2024

UGNSBAKAD MAKRILL MED RICOTTA SALATA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Makrill är en favoritfisk, och den är lika god fryst som färsk. Man kan även göra denna med sill eller strömming.

600 g makrillfilé
en stor blandning färska örter, t ex basilika, persilja, dill, salvia, grovhackade
en vitlöksklyfta, riven
3 msk havreflingor
rivet skal från en ekologisk citron
saft från en halv ekologisk citron
80 g ricotta salata, riven
olivolja
salt, svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skölj av fiskfiléerna och torka av. Salta.
3. Gör fyllningen. Blanda örterna med 2 msk olivolja, vitlöken, havreflingor, ricotta, citronskal och juice. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg fiskarna med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Bred ut fyllningen ovanpå, ringla lite olja på och kör i ugnen i cirka 10 minuter.
5. Servera med kokt potatis och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar