Makrill är en favoritfisk, och den är lika god fryst som färsk. Man kan även göra denna med sill eller strömming.
600 g makrillfilé
en stor blandning färska örter, t ex basilika, persilja, dill, salvia, grovhackade
en vitlöksklyfta, riven
3 msk havreflingor
rivet skal från en ekologisk citron
saft från en halv ekologisk citron
80 g ricotta salata, riven
olivolja
salt, svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skölj av fiskfiléerna och torka av. Salta.
3. Gör fyllningen. Blanda örterna med 2 msk olivolja, vitlöken, havreflingor, ricotta, citronskal och juice. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg fiskarna med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Bred ut fyllningen ovanpå, ringla lite olja på och kör i ugnen i cirka 10 minuter.
5. Servera med kokt potatis och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar