Recept från trakterna runt Mammola i Kalabrien. Enkel att göra, med massor av ost, och det blir extra gott, men inte för spicy, med 'nduja.
500 g fläskfärs
20 g 'nduja
75 g brödsmulor
1 ägg
0,5 dl mjölk
50 g chévre, skalet borttaget, skuren i små kuber
1 dl riven pecorino + extra till servering
salt, svartpeppar
olivolja
Tomatsås:
1 burk goda krossade tomater
1 vitlöksklyfta, riven
lite smulade peperoncini
olivolja
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Börja med såsen, fräs vitlök och peperoncini i olivolja på medelvärme i några minuter i en stor stekpanna. I med tomaterna och låt småputtra i 15 minuter.
3. Under tiden, vispa ihop ägget med mjölken.
4. I en bunke, blanda färs, 'nduja, brödsmulor, chévren, pecorinon, salt och lite svartpeppar ordentligt. Forma till bollar och lägg i en ugnsform. Kör i ugnen tills de gått upp till 72°.
5. Ta ut köttbullarna och lägg över i stekpannan, ta med den goda köttsaften.
6. Servera med tagliatelle och färskriven pecorino.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar