torsdag 25 september 2025

UTSÖKT HALLONTIRAMISÙ MED PISTAGEKRÄM


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett till recept på tiramisu med hallon, nu när de är så fina. Nu med delikat pistagekräm.

250 g mascarpone
2,5 dl vispgrädde
12 savoiardikex
1 msk florsocker
1 tsk vaniljextrakt
3 msk god pistagekräm
150 g hallon

Hallonsås:
150 g hallon
0,5 msk florsocker

1. Börja med såsen. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa. Ställ åt sidan.
2. Häll mascarponen i en bunke, och vispa i grädde, florsocker och vanilj, lite i taget. Blanda i pistagekrämen.
3. Doppa kexen i såsen och lägg i ett lager i en form.
4. Lägg hallonen i en bunke och mosa lätt med en gaffel Lägg hälften ovanpå kexen.
5. Bred ut pistagekrämblandningen ovanpå.
6. Upprepa med ett till lager kex, sedan hallon och sist pistagekräm. Avsluta med lite mosade hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar